فرزندپروری

حسادت های کودکانه


حسادت نوعی احساس عاطفی است که عده ای آن را اکتسابی و عده ای فطری می دانند، حسادت یک صفت روانی و اخلاقی است که ذاتاً در وجود همه انسان ها می باشد؛ ولیکن افرادی که دچار اختلال روانی می شوند، آن را در وجود خود رشد می دهند.

فرزندت را کمی رها کن!


این درست که برخی از تجربه های کودکان می توانند بسیار خطرناک باشند و ما نمی توانیم آن ها را در معرض آن تجارب قرار دهیم اما پرسش این است که آیا همه تجاربی که کودکان تمایل دارند از سر بگذرانند خطرناک است؟

مرزهای حق و حقوق کودکان


به طور سنتی جامعه حق زیادی به پدرومادرها می‌دهد گویا شما به عنوان والد و کسی که مسئولیت تربیت و پرورش فرزندتان را به عهده دارید می‌توانید همان‌طور که خودتان صلاح می‌دانید قوانین و مقررات را اعمال کنید و در ازای خدماتی که به فرزندتان می‌دهید می‌توانید از او انتظار داشته باشید مطابق خواسته شما رفتار کند و در سبک زندگی از الگوی شما پیروی کند. در این میان کودکتان چه حقی دارد؟

سر رفتن حوصله برای کودکان مفید است!


آیا شما بچه‌هایتان را در طول ماه‌های بی‌چارچوب تابستان با کلاس‌های تابستانی، کلاس شطرنج، آموزشگاه‌های هنری، کلاس آشپزی، باشگاه ورزشی یا برنامه‌های مشابه سرگرم می‌کنید؟ یا شاید با همه اینها؟

چرا کوچولوها گاهی راست نمی گویند؟


بچه ها به دلایل زیادی دروغ می گویند که بسته به شرایط و انگیزه شان متفاوت است. ان ها ممکن است برای پنهان کردن چیزی ، پوشاندن اشتباهات و تقصیراتشان ، اجتناب کردن از پیامد های عملی و یا پیشگیری از تنبیهی که در انتظارشان است ، دروغ بگویند.

۱۰ حرفی که هیچ وقت نباید به کودکتان بزنید


امروزه قطعا کمتر کسی عبارت هایی قدیمی مثل «صبر کن تا بابات بیاد خونه!» یا «کاش تو هم مثل خواهرت بودی» را به فرزندش می گوید. اما هنوز هم عبارت هایی هستند که به خاطر فرزندان و به خاطر خودتان باید از استفاده از آنها پرهیز کنید.

از چه سنی کودکان لوس می شوند؟


کودکان از زمان تولد نوع رفتار و اعمال شان، به والدین خود به عنوان اولین الگوهای زندگی شان بستگی دارد. آنها نمی دانند لوس بودن چگونه است اما وقتی به صورت افراطی مورد محبت والدین قرار می گیرند، متوجه می شوند که با کمترین واکنش به بیشترین خواسته هایی که دارند، دست پیدا می کنند.

هر حرف راستی را نگو!


اگر می خواهید فرزندتان بداند که چه حرف هایی را از خانواده نباید به بیرون از آن منتقل کند ، باید خودتان دست به کار شوید و به او اموزش دهید. در قالب بازی و تشویق، رازداری را یاد دهید و خودتان هم الگوی مناسبی باشید.

چرا کودکان عصبی می‌شوند؟


یک روانشناس کودک در رابطه با چرایی عصبی شدن برخی از کودکان در سال‌های ابتدایی زندگی خود توضیحاتی را ارائه کرد.

چگونه باید با کودکانمان حرف بزنیم؟


یک متخصص گفتار درمانی گفت: برای فرزندانتان وقت بگذارید و با آن‌ها ارتباطات خوبی برقرار کنید، حتی در زمان نوزادی فرزندتان اگر با وی صحبت کنید، قصه بگویید و شعر بخوانید به روند تکامل فرزندتان سرعت بخشیده‌اید.

یارکشی های خانوادگی ممنوع!


در یک جشن خانوادگی که به مناسبت روز پدر برگزار شده بود، از کودکان حاضر در جمع پرسیده شد، پدرتان را بیشتر دوست دارید یا مادرتان؟

ترفندهایی برای آموزش آشپزی به کوچولوها


همه میدانیم که چقدر آماده کردن غذای حاوی مواد مغذی برای کودکان مهم است. اما آیا میدانستید به همین اندازه آموزش کودک برای آماده کردن یک غذای سالم برای خود نیز مهم است؟

درمان بهانه گیری کودک


کودک دلبندی که ماه ها و شاید سالها منتظر تولدش بوده ایم، امروز جانمان را به لبمان رسانده! خنده از روی لب هایش رفته، مدام یا در حال جیغ کشیدن و گریه کردن و یا قهر کردن و حرف نزدن است. اما به راستی چرا کودکی دچار بهانه گیری میشود؟ مشاوره روانشناسی از ابعاد مختلفی به این سوال پرداخته و جواب های متعددی برای مراجعان در نظر گرفته است.

دردسرهای بچه‌داری را کم کنید


این واقعیت که بچه‌دار شدن یکی از شیرین‌ترین و متفاوت‌ترین اتفاق‌هایی است که یک زن می‌تواند تجربه کند را کمتر مادری می‌تواند انکار کند و البته این واقعیت که بچه‌داری گاهی سخت‌ترین و طاقت‌فرساترین کاری می‌شود که یک زن به‌عهده دارد را هم کمتر مادری می‌تواند رد کند. بچه‌داری سخت است!

کوچولوهای تبلت خُور


کودک وقتی در سنین کمتر از سه سال، همه زیر و بم گوشی والدین اش را می داند، آنها از میزان هوش بالای کودکشان خرسند می شوند، اما این خوشحالی زمانی نمی گذرد که به یک اعتیاد بزرگ تبدیل می شود. موقع غذا خوردن، خوابیدن و بازی کردن حتما این ابزار الکترونیکی باید در کنار کودک باشد در غیر این صورت بهانه های او آرام نمی گیرد.

کودکان پر جنب و جوش؛ بیش فعال یا بازیگوش؟


بیش فعالی و شیطنت هر کدام اختلالی شایع محسوب می شوند که در اغلب کودکان وجود دارند. کودک بیش فعال اغلب فعالیت های پیچیده تری نسبت به کودک شیطان دارد. این مطلب را از دست ندهید.

بازی های تقویت حافظه و افزایش تمرکز در کودکان


کودکتان شما را کلافه کرده است. مدام جست و خیز می کند. وقتی با او صحبت می کنید به حرف های شما توجه نمی کند. تکالیف مدرسه اش را به طور کامل انجام نمی دهد. وسایلش را درمدرسه یا هرجای دیگر جا می گذارد و باعث زحمت شماست. 

چکار کنیم که کودکمان از خبرچینی دست بکشد؟


اخبار و شایعات در بین کودکان ۸-۹ ساله مانند شعله‌های آتش به سرعت منتشر می‌شود. استاد روانشناسی آموزشی دانشگاه واشنگتن در سیاتل معتقد است که کودکان از خبرچینی برای آزمایش قدرت و نفوذ خود بر دیگران استفاده می‌کنند. همچنین آنها اینکار را برای رسیدن به شهرت بیشتر انجام می‌دهند. اما شما به عنوان والدین این کودکان می‌توانید روش‌هایی برای جلوگیری از این کار کودکان در پیش بگیرید. در ادامه راهنمایی در این زمینه ارائه می‌شود.

راستگوترین کودکان را داشته باشید


کودکانی که در مدرسه ای با اصول سفت و سخت و تنبیه به سر می برند، تمایل بیشتری به دروغ گفتن دارند تا رفتارهای نادرست خود را پنهان کنند. بر اساس پژوهشی جدید این کودکان نسبت به همسالانشان که به مدرسه هایی با محیطی صمیمی تر می روند، بیشتر دروغ می گویند.

سرنوشت کودکانی که با تنبیه بزرگ شده اند


بعضی از والدین آخرین راه چاره را در تربیت فرزندان ، تنبیه بدنی می دانند؛ اما همواره به جای تنبیه و اعمال خشونت راه بهتری هم می توان پیدا کرد. چون تنبیه بدنی عوارض متعددی در رفتار و روحیه فرزند شما به جای خواهد گذاشت. حتی اگر بسیار به ندرت کودک خود را تنبیه می کنید، حتماً این مطلب را مطالعه کنید…

از دست بي‌ادبي‌ هاي كودک‌تان خسته شده‌ايد؟


اگر شما هم سريال شمعدوني را دنبال می کردید، حتما با «عرشیا» كودك خردسال اين مجموعه آشناييد؛ زلزله‌اي شش ساله كه نه تنها پدر و مادرش بلكه جماعتي از فاميل را روي انگشت كوچکش مي‌چرخاند. تصورش سخت است اگر كودكي با تمامي اين ويژگي‌ها در خانه تك‌تك ما باشد با این وجود اگر شما هم در خانه ورژني كوچك از اين زلزله يعني عرشياي سريال شمعدوني داريد، بايد كمي نگران شويد.

چگونه می‌توان به کودک در کارهای خانه مس‍‍ولیت داد؟


یکی از کارهایی که در خانه انجام می‌شود تمیز‌کردن خانه است. گاهی در این میان کودکان دوست دارند به والدینشان کمک کنند و وظایفی را برعهده بگیرند اما آیا این کار درست است یا نه؟ واگر خوب است باید از چند سالگی این وظیفه را به آنها بسپاریم.

 اثرات منفی مشارکت نکردن پدر در تربيت کودک


ضرب‌المثل يك دست صدا ندارد در مورد تربيت فرزند هم صدق مي‌كند. نه شما و نه هيچ‌كس ديگري به تنهايي نمي‌تواند نيازهاي عاطفي و رواني فرزندش را برآورده كند. مادر و پدر هيچ‌يك نمي‌توانند به تنهايي و بدون همكاري ديگري كودك سالمي را بار بياورند.

به کودکان کمک کنید تا انتخاب کنند


بیایید با یکدیگر صادق باشیم! چه قدر به کودکانتان فرصت تصمیم گیری می دهید؟ آیا از آن دسته مادر و پدرهایی هستید که نظرات خود را مانند بخشنامه به بچه هایشان دیکته می کنند؟ آیا گمان می کنید هر آنچه به ذهن البته با تجربه شما می رسد به صلاح فرزندانتان است؟

نحوه رفتار و گفتگو با فرزند در حالات مختلف روحی


یکی از فاکتورهای اصلی ارتباط با فرزندان چگونه حرف زدن با آنهاست. در ادامه در راستای ارتباط با فرزندان قصد داریم بیان کنیم که از نظر مشاور روانشناس بهتر است چطور با فرزندان خود حرف بزنیم؟ سعی کنید با فرزندتان متنوع حرف بزنید. نه فقط پیرامون یک موضوع، به فرزندانتان نگاه تک بعدی نداشته باشید.

اگر کودکتان به کیفتان سرک می کشـد!


چند سال پیش در لابی هتلی منتظر پذیرش بودیم که متوجه شدم دختر کوچولویی آمده سراغ چمدانمان و سعی می‌‌کند در آن را باز کند. حس کردم شاید مادر و پدر این کودک که با بی خیالی مشغول کار خود بودند، نتوانسته‌اند فرزندشان را خوب تربیت کنند... آن روز کمی جا خوردم اما امروز که خودم بچه دار شده ام، می‌‌فهمم که کودکان چقدر کنجکاوند و کنترل آنها گاهی چقدر سخت است آنها دوست دارند هر جایی سرک بکشند و بفهمند داخل کیف و ساک و کشو و کمد چه خبر است.

7 عادت بد که کودکان باید ترک کنند


بسیاری از کودکان، عادات خیلی بدی دارند. مثلا مکیدن انگشت نمونه ای از عادات بد آنها است. این عادات بد علاوه بر این که در حین غذا خوردن برایشان مشکل ساز می شود برای سلامتی بدن آنها نیز مضر است. با به کارگیری این راهنمایی ها می توانید بهترین برخورد، را با عادات بد کودکان خود داشته باشید

RSS
12345
آخرین مطالب

پربیننده‌ترین‌ها
تماس
  • بازگشت به بالای سایت